luni, octombrie 05, 2009

... beautiful: the make-up routine.

Am decis, pentru azi, sa tratez subiectul make-up.. In sensul ca va voi relata ce anume fac sa imi pun "my best face forward" si care sunt secretele pentru o fata luminoasa si odihnita (soo fake sometimes :P) pe care le-am invatat sau le-am descoperit de-a lungul timpului. Sper sa va ajut si pe voi si am sa incerc sa fac chestia aceea cu imaginile pe care am promis-o, in sensul ca voi pune poze prin care voi exemplifica anumite etape. De-acum inainte insa voi face in asa fel incat sa cuprind toti pasii in poze sau in filmulet, voi experimenta si cu movie making-ul, deoarece azi aleg din pozele cu make-up ce le am deja facute si sper ca voi reusi sa imi ating scopul pur informativ cu ele. Asadar, sa vedem...
1. Incep cu o demachiere eficienta, dupa care aplic crema de fata hidratanta. Momentan folosesc doua creme hidratante, pe care le alternez. Acestea sunt: Nivea Aqua Sensation, pe care o consider senzationala, voi spune doar o experienta care sper sa demonstreze acest lucru: acum vreo 5 ani, am fost la piscina si m-am ars ingrozitor la fata, in special pe nas. Devenise rosu si parca acoperit cu o scoarta.. groaznic.. O verisoara de-a mea mi-a imprumutat crema ei, sa-mi hidratez zona. Era aceasta Nivea Aqua Sensation. In fine, m-am dat cu ea si a doua zi dimineata am observat ca scoarta aceea se dezlipise destul de tare. Am dat-o jos si, spre stupoarea mea, aveam o piele nou nouta, nearsa de soare. De atunci, am ramas fidela acestei creme, chiar daca o alternez, din curiozitate, cu altele si nu ma lasa la greu nici in caz de alergii solare. In plus, de 4 ani nu ma despart de lotiunea SPF si m-am invatat minte. Revenind la hidratare, a doua crema pe care o folosesc acum este L'oreal Happy Derm, care lasa piele fina ca o piersica si miroase superb. Dupa ce am masat crema pe piele si s-a absorbit, aplic un strat de crema cu SPF. Aceasta nu face altceva pentru tenul meu decat ca ma protejeaza de soare. Si bine face.
2. Aplic un primer, o baza de machiaj. Am una pe baza de silicon de la Oriflame, care netezeste suprafata pielii si face ca fondul de ten sa se intinda mai bine si sa reziste mai mult. Pe incercate, am testat-o odata numai pe jumatate din fata si intr-adevar, la sfarsitul zilei, acea jumatate s-a prezentat mai bine decat cealalta.
3. Fondul de ten. Il aplic inainte de concealer, nu stiu cum faceti voi, dar eu nu pot sa pun concealer-ul inainte.. simt ca il pun degeaba si ca fondul de ten il intinde in toate partile si nu mai are nici un efect. Folosesc L'oreal Accord Parfait. Am incercat multe fonduri de ten, unele foarte scumpe, altele rezonabile ca pret, si probabil voi mai incerca, dar la acesta revin des, pentru ca nu ma dezamageste. Il aplic prin punctulete , dupa care il intind catre extremitatile fetei si camuflez bine, sa nu se observe demarcatii.

4. Incepe partea ceva mai intersanta: aplicarea concealer-ului. Aceasta tehnica o folosesc de ceva vreme si este extraordinara pentru a revitaliza chipul, dar mai ales privirea. Concealerul se va aplica in forma de triunghi dreptunghic si, scuzati-ma de lectia de geometrie, dar va voi exemplifica pe imagine imediat, cu o cateta la baza ochiului, iar cealalta cateta, de-a lungul nasului, pe langa nara.
Apoi, intindeti cu grija acest triunghi luminos pentru a elimina demarcatiile si veti fi uimite de efect. Eu folosesc uneori L'oreal Touche Magique, iar mai nou Sephora Concealer Quad, care contine 4 nuante cremoase de concealer. Amandoua functioneaza perfect. Acopar si celelalte imperfectiuni si mie imi place sa aplic concealer in jurul narilor, pentru a elimina umbrele puternice din zona. Asta face nasul sa para mai finut. Mai aplic si deasupra buzei superioare si la colturile buzelor, pentru a da o luminozitate aparte acelei zone.

5. Pudra. Incep cu o pudra ceva mai inchisa, doar cu un ton, cu care conturez marginile fetei: tamplele, lateralele fruntii, maxilarul, dupa care folosesc pudra de nuanta tenului meu si uniformizez . Apoi, iau pudra de tip bronzer si imi sculptez trasaturile. Este o metoda foarte buna de a obtine un machiaj natural foarte glamour, pentru ca nu pui atat de multa culoare, cat iti accentuezi trasaturile.
6. Conturez sprancenele. Consider ca a avea sprancene perfect conturate este un must. O admir pe Eva Mendes pentru sprancenele ei superbe si arcuite. Folosesc pudra, pentru ca este mai soft si arata mult mai natural decat creionul, dar intotdeauna cu pensula adecvata. Este o pensula plata si taiata in unghi. Voi vorbi despre o metoda frumoasa si simpla de conturare a sprancenelor intr-un alt post.
7. Pentru ochi folosesc o trusa destul de maricica de farduri de la L'oreal. Sunt satinate si rezistente, iar culorile sunt superbe. Pentru machiajul de zi, folosesc tonuri nude/piersica/maroniu, eventual putin mov prafuit in zona pliului pleoapei si accentuez cu un liner maroniu inchis baza genelor. Linerul este sub forma de pudra, pentru ca tusul lichid este prea fancy pentru make-up-ul de zi, dar nu interzis.. pentru mine. Eu incerc multe.. si des.. :P. Aplic un bej nude pe toata pleoapa, apoi un fard piersica sau mov prafuit in pliul pleoapei, un bej culoarea untului pe arcada si linerul maroniu la baza genelor, sus si jos.

8. Mascara pentru volum. Iubesc L'oreal Beauty Tubes si Volume Collagen. Mai nou il folosesc pe al doilea, cel putin la machiajul de zi, iar pe primul la ocazii speciale pentru ca are efect de gene false.
9. Urmeaza blush-ul. In functie de ce culori am folosit la ochi, aleg nuanta blush-ului. Folosesc piersica pentru un machiaj cald si rozul trandafiriu pentru unul ceva mai rece, mai deep. Se aplica asa cum stiti cu toate, pe varful pometilor, ascendent catre exterior.
10. Rujul. Eu neaparat folosesc ruj. Nu imi place glossul din doua motive: atrage fire de par si se duce repede. In plus, un ruj este hidratant si coloreaza natural buzele. Ce este natural la o textura glossy, umeda pe care o da un gloss? Tine de parerea proprie pana la urma, dar pentru mine rujul este rafinat si seducator atunci cand alegi nuanta potrivita. Nuanta pe care o folosesc cel mai des este un roz-bej, un roz mai prafuit din colectia L'Oreal Accords Naturels Blush. Pentru a scoate buzele din anonimat, mai folosesc un truc pe care il voi impartasi cu voi intr-un post viitor, sper eu, cu un filmulet, ca sa se inteleaga mai bine.
Pana data viitoare, fiti frumoase! xoxo

14 comentarii:

SoSheSays spunea...

Foarte detaliat scrii, imi place.
Ti-am pus bannerul!

Simina spunea...

Multumesc frumos. Venind din partea ta, e unul din cele mai frumoase complimente ce le pot primi. Sunt fana Be Beautiful de ceva timp si ti-am admirat curajul si postarile. Multumesc pt banner!

Anonim spunea...

Felicitari pentru acest articol. Imi place cum ai explicat si exemplificat. Tu esti oricum foarte frumoasa si finuta (si nu e un compliment, ci o constatare). Succes in continuare si la cat mai multe articole de calitate!

PS: Spune-ne si noua ce tip de ten ai, sa stim daca produsele recomandate de tine ni se potrivesc si noua.

Simina spunea...

Multumesc mult,clarra! Sigur ca da, tenul meu este normal cu tendinta spre uscare, motiv pentru care proprietatea de hidratare este ceea ce caut in special la un produs.

ali spunea...

Foarte bine explicat.Si tu esti o frumoasa!

Simina spunea...

Multumesc frumos, Alina! Sper sa nu dezamagesc nici pe viitor. Te mai astept pe What Makes a Woman. :)

SoSheSays spunea...

:) cu placere! Ma flatezi dar sincer scrii mai bine ca mine. Ma bucur ca te-ai hotarat sa iti faci blog pentru ca se vede ca esti pasionata de subiectul beauty si ai multe de spus!!

Camelcutza spunea...

buna,imi place ce am gasit pe blogul tau,dar sunt usor surprinsa sa vad ca iti place happyderm,mie mi s-a parut cea mai proasta crema posibila,imi irita pielea,ma ustura,si ma oripila si faptul ca avea particule de sclipici in ea...

Simina spunea...

Pt camy: Nu stiu ce crema Happy Derm ai luat, dar cea pe care o folosesc e foarte hidratanta si nu are sclipici in ea. Ciudat... Altceva nu stiu ce sa-ti spun... Ma bucur ca iti plac articolele si te mai astept pe aici!

Camelcutza spunea...

am avut happyderm crema,nu lotiune,pt ten uscat.probabil ca tenul meu este mai sensibil ca al tau,dar sa te uiti de curiozitate in crema,la lumina,chiar are particule de sclipici

Simina spunea...

Tocmai m-am uitat la ce am, este un flacon cu pompita, lotiunea este pentru ten normal si mixt si nu are deloc sclipici. Eu imi fac toate "operatiunile", de la demachiere, la hidratare, la machiaj in lumina naturala si nu am observat nici o particula de sclipici. Poate crema ta vroia sa fie si iluminatoare si de aceea au introdus particule sclipicioase. A mea hidrateaza destul de bine, iar ceea ce ma mira este ca nici macar nu e adresata tenului uscat, ci celui normal/mixt.

Camelcutza spunea...

e posibil sa fie mai buna,la recomandarea ta o voi incerca si eu.nu mi-a placut deloc crema,dar lotiunea nu am incercat-o,e posibil sa aiba o fomula diferita.de la crema ma ustura si pielea,e printre primele review-uri negative pe care le-am facut

Anonim spunea...

este absolut tot ceea ce aveam nevoie sa stiu pentru inceput(ink nu am un concelear in trusa mea si nici pudra)si chiar ma interesa o tehnica profesionala de a le folosi,aplica,explora pe tenul meu..mersi!!!

Simina spunea...

Ma bucur ca acest articol si-a atins scopul, Raluka. Abia astept sa imi spui cum au iesit incercarile. Te pup si te mai astept pe aici.