vineri, octombrie 23, 2009

...have a great body: sfaturi pentru a-ti pune in valoare silueta-->silueta tip mar

Daca ati citit primul meu articol, ati aflat ca nu am fost intotdeauna asa slaba cum sunt acum. Am avut intr-o perioada 57 de kilograme la 1,66 m inaltime. Nici mult, nici putin, ati spune.. dar adevarul este undeva la mijloc. Da, aceasta greutate este absolut normala, dar nu pe o silueta disproportionata. Totul depinde de unde se depune grasimea. Eu, una, am forma corpului de tipologie para, ceea ce inseamna ca primul loc in care ma ingras este in zona soldurilor si a coapselor. Spatele meu este ingust, umerii la fel, motiv pentru care soldurile pareau foarte late, iar coapsele pline in comparatie cu restul corpului. Orele de anatomie comparata de la facultate (da, am facut si asa ceva la design...) m-au invatat ca latimea soldurilor nu depinde, de cele mai multe ori, de conformatia osoasa. Desigur ca exista si exceptii, dar in mare parte, toate femeile seamana ca si conformatie osoasa, iar variatiile sunt foarte mici. Ce difera, ceea ce ne da forma corpului, sunt muschii si grasimea, cea din urma depunandu-se, dupa predispozitia genetica, dupa hormoni, in anumite zone. Poate ati auzit de persoanele care se ingrasa in urma faptului ca s-au lasat de fumat. Fumatul cauzeaza dereglari hormonale care se declanseaza odata cu incetarea consumului de nicotina. La fel, anumite medicamente pot produce dereglari care sa declanseze o luare drastica in greutate. Dar sa revenim: forma corpului este asadar data de predispozitia de a te ingrasa in anumite zone:
FORMA MAR:


Indiferent ce greutate ai, daca primul loc in care te ingrasi este in zona abdomenului, a pieptului si bratelor, deci in partea de sus a corpului, silueta ta este tip mar. Femeile care au acest gen de silueta trebuie sa evite sa atraga, prin vestimentatie, atentia asupra partii de sus a corpului. Cu alte cuvinte, sa evite topurile cu imprimeuri incarcate, topuri foarte colorate, topuri din materiale elastice care se muleaza inestetic pe zonele "problema". Daca bratele sunt mai plinute, este recomandat sa nu poarte bluze fara maneci. De asemenea, este foarte importanta alegerea sutienului, pentru ca un sutien prea mic sau prea stramt in zona circumferintei poate crea proeminente inestetice care se vor vedea prin haine. Liniile verticale te vor face sa pari mai slabuta. De aceea, este bine sa alegi piese vestimentare care contin acest element sau care creeaza liniile verticale prin felul in care se asaza, cum ar fi sacourile sau cardiganul. Materialele ceva mai dure, care au tinuta, sunt o alegere inspirata, deoarece se vor aseza frumos pe corpul tau si vor acoperi "colaceii". Nu-ti fie frica de sacou, chiar daca nu iti plac tinutele office. Un sacou este mai putin scortos daca il sufleci pana in zona coatelor si il porti cu un tricou si jeansi sau chiar cu o rochita casual. Pune-ti in valoare picioarele. Daca esti plinuta in partea de sus, picioarele trebuie puse in valoare. NU-ti fie frica de fuste, dar poarte unele care sa fie lungi cel mult pana la genunchi. Cele ce depasesc genunchii scurteaza picioarele. Poarta pantofi frumoasi, colorati, care sa starneasca admiratie. Nu-ti ascunde picioarele in pantaloni largi. Poarta blugi skinny cu o bluza baby-doll sau cu o bluza si o curea lata pentru a crea efectul de talie ingusta.
Vedete care au silueta tip mar(nu trebuie sa fii neaparat plinuta sa te incadrezi in aceasta categorie):


Asadar, ce sa porti:
-cardigane
-sacouri
-dungi verticale
-materiale mai dure, cu tinuta
-curea lata, pentru a marca talia
-fuste
-pantaloni skinny
-pantofi super
-topuri in culori uni, neincarcate
-topuri babydoll
-lenjerie potrivita, eventual modelatoare
-paltoane/geci cambrate

Ce sa NU porti:
-dungi orizontale
-topuri cu imprimeu incarcat
-topuri din materiale elastice, care se muleaza
-fuste mai lungi de genunchi
-pantaloni largi
-curele subtiri
-decolteu in v(atrage ochiul in directia taliei)

Sper ca v-a placut acest articol si va asigur ca voi continua aceasta serie a siluetelor pe parcurs. Pe maine!

3 comentarii:

Beatrix spunea...

Si eu am forma corpului de tip para. Cel mai greu slabesc in solduri si asa ma pot oftica!

Foarte interesant articolul:D

Camelcutza spunea...

la mine dureaza fix 2 zile sa slabesc la burta multumitor.solduri,coapse si fund?luni de zile,cu dieta si exercitii pt zonele respective pana innebunesc...

Ella Gheorghiu spunea...

Da,si eu am silueta tip mar..grasimea se depune in zona soldurilor si a abdomenului pt. ca in rest sunt slaba.Cei din jur imi spun atunci cand eu simt ca am mai luat putin in greutate ,ca e imposibil ca eu sunt slaba avand picioare,maini ,umeri ingusti..am 1.68 si 52 kg,puteti zice k sunt slabaaa,dar nu e chiar asa.Caci abdomenul nu e modelat iar soldurile mele ar mai trebui sa fie subtiate.Suna ca un discurs al vreunei anorexice (sunt departe de a arata ca una),dar imi cunosc defecte si acum stiu cu adevarat sa evit tinutele rele dat articolului tau.