sâmbătă, octombrie 24, 2009

...stylish:imprumutate din garderoba iubitului

Noua, femeilor, ne place sa imprumutam, din cand in cand, din hainele iubitilor nostri.. Si ne bucuram ca lucrurile nu stau invers... Fie ca porti camasa lui intr-un moment de intimitate sau tricoul lui, care-ti vine pana la jumatatea coapsei, atunci cand va relaxati la un film, in pat, acest gest te face sa te simti mai aproape de el, mai comfortabil in pielea ta, simtind acea eliberare totala de constrangerile materialului croit pe corpul tau. Acesta este si motivul pentru care tinutele casual pentru femei tind sa includa, mai nou, piese de vestimentatie masculina, intentionat mai largi si mai lungi. Cele mai utilizate elemente sunt: sacoul, a.k.a. the boyfriend blazer, blugii, the boyfriend jeans, si camasa.
Sacoul iubitului este solutia pentru orice tinuta casual, dar classy. Il poti purta la blugi, la pantaloni scurti, la rochii, desfacut sau strans in jurul taliei cu o curea, neaparat cu pantofi ( preferabil cu toc) sau cu  sandale statement. Obligatoriu, atunci cand porti sacoul lui, manecile trebuie suflecate. Acest gest nu va reduce doar din rigiditate si din geometria siluetei obtinute, ci si din masculinitatea obiectului vestimentar, dezvaluind incheieturile fine, feminine si creand astfel un contrast vizual placut. 







Blugii lui pot foarte bine de altfel sa fie blugi de-ai tai, cu o marime doua mai mari. Eu am o pereche de jeansi clasici, drepti, cu cateva elemente de "uzura" care ii fac mai masculini, mai rebeli, dar nu ii apartin lui. The basic idea e sa fie largi, sa-ti fie putin mai mari, sa dea senzatia ca i-ai imprumutat din dulapul lui. Cand porti acest tip de jeans, poti face doua lucruri: unu- sa ii combini cu o bluza foarte feminina si astfel ca creezi acel contrast placut intre feminin si masculin, si doi- sa ii porti cu un tricou mulat, balerini sau sandale, pentru un look casual foarte cool. Eu mai adaug si un fular subtire intr-o culoare aprinsa - rosu - pe care il incolacesc lejer in jurul gatului. Arata foarte bine, mai ales daca tricoul este de culoare neutra. Ceea ce este foarte important, la fel ca si in cazul sacoului, este ca si blugii trebuie suflecati putin pentru a dezvalui glezna. 

Camasa iubitului poate ajuta in compunerea unei tinute casual sau chiar sexy, in functie de felul in care o combini si o accesorizezi. In principiu, este foarte important daca decizi sa iti marchezi sau nu talia. Dupa cum se poate vedea in exemplele de mai jos, o alegere destul de indrazneata a Alessandrei Ambrosio de a purta camasa sub forma de rochie si atat este greu de purtat de catre oricine si poate cadea in vulgar in cazul in care camasa aleasa  este prea scurta sau transparenta. Aceasta tinuta este indeajuns de sexy incat sa nu necesite si alte "artificii" pentru atragerea atentiei. Sigur ca Alessandra putea sa poarte niste skinny jeans sau chiar unii evazati. La acel decolteu, dezvaluirea picioarelor nu mai era necesara... parerea mea. Pe de alta parte, Keira Knightley este foarte cuminte in ceea ce priveste stilul ei de a purta camasa iubitului: cu leggings, cizme cowboy si fara curea.

Si, ca bonus, o imagine dintr-un photoshoot pe care l-am facut cu ceva timp in urma in care vedetele sunt the boyfriend blazer & the boyfriend shirt. Atentie! A nu se purta pe strada fara pantaloni. This was just for fashion's sake.




11 comentarii:

Camelcutza spunea...

iubitul meu nu prea poarta camasi,iar cele pe care le are sunt marimi imense,nu pt ca ar fi gras,ci pentru ca nu se simte bine daca nu falfaie hainele pe el:).dar ii mai imprumut tricourile cu mesaje,ca ma amuza statement-urile de pe ele:)

Beatrix spunea...

Noi femeile avem multe avantaje! Foarte interesanta ideea de a purta hainele iubitului insa cum descriai si tu in post-trebuie purtate intr-un anume fel. Sa nu devenim penibile. Indiferent ca apelam la garderoba prietenului sau nu, trebuie sa dam personalitate proprie hainelor. Sunt de parere ca putem fi originali dar nu vrem. Se spune ca haina face pe om..eu cred ca omul ar trebui sa faca haina. Un top banal se poate transforma intr-o piesa vestimentara stralucita daca stim cum sa o purtam, ce accesori sa adaugam, in ce combinatii cu alte piese vestimentare, atitudine smd.

Ella Gheorghiu spunea...

Imi place tinuta ta,caci pe cea a Alessandrei o cataloghez too much.Nu sunt eu genul care sa imbrac hainele iubitului,nu stiu de ce,dar imi plac hainele mele si nu ma simt bine sa port pe ale celuilalt chiar si daca celui pe care il iubesc.i'm old fashioned...

Ella Gheorghiu spunea...

Am uitt sa-ti spun ca si eu am avut o data 57 kg si eram chiar un ardei umplut putin...

Simina spunea...

Pt camy: inteleg perfect ce spui, si al meu prefera intr-o vreme stilul acela hip hop, cu bluze largi, pantaloni largi, tricouri XXL. Lucrurile s-au schimbat in timp si acum are cateva camasi, un costum si sacou, pe care l-am sfatuit sa-l poarte suflecat, cu tricou si cu blugi. Intre timp, eu ii port camasa din cand in cand...:P

Simina spunea...

Pt Mika: Total de acord. Intreaga idee cu hainele lui este defapt o simpla idee si nu trebuie luata mot-a-mot. Hainele lui=haine cu croiala clasica, cu un numar sau doua mai mari decat ce porti in mod normal. De fapt, singurul lucru care e cu adevarat al lui e camasa, din ceea ce port, pentru ca nu mi-am cumparat niciodata camasa cu 2 marimi mai mare. Sacoul e al meu, are umerii mai largi decat ii am eu si poate fi considerat mai mare, iar blugii sunt tot ai mei, dar sunt de pe vremea cand imi erau stramti, deci cu 2 marimi mai mari. Toate stim ca atunci cand moda zice sa arati ca si cum te-ai imbraca in hainele lui e ca si cum ti-ar spune sa ai un out-of-bed look ca si coafura. Si stim prea bine ca este mult de lucru ca acel out-of-bed look sa arate cum trebuie.

Simina spunea...

Pt vioricaghe:Uf.. si tinuta mea e too much, ca si lungime, dar asa s-a cerut pt photoshoot. Alessandra e o femeie cu adevarat superba. Are tot ce-i trebuie, de la fata, par, corp, iar o femeie atat de frumoasa nu are nevoie de haine care sa dezvaluie mult pentru a o pune in valoare. E ca si cum te-ai stradui prea mult si cazi in penibil. Mie una mi-a placut intotdeauna stilul Angelinei Jolie, care are un gust impecabil pentru haine elegante si simple, so french, dar si al lui Charlize Theron, care desi are mai mult curaj in tinute si este foarte glamour, nu cade niciodata in ridicol si prost gust.

bbym spunea...

Hello hello...mmm interesant postul tau...imi plac f mult camasile lejere si putin lungi..am si eu vreo 2 dar sunt mai subtirele, din bumbac..a cam trecut vremea lor :P, ma dau pe haine mai groase de acum :).
Asteptam sa mai scrii :D

Loredana spunea...

imi plac fetele inventive si curajoase, care pot sa poarte orice cu maxima eleganta. eu abia ma descur in garderoba mea, ma tem sa ma introduc in a lui.
totusi de cate ori pleaca de acasa imi place sa dorm in pijamalele lui, il simt mukt mai aproape asa.

Unknown spunea...

Imi plac mult boyfriend jeans!

http://www.iuliabadita.ro/

Unknown spunea...

Folosesc deseori camasi din garderoba iubitului meu. Imi place cum vin...plus de asta e sic !